Genbrugsmodeshow – når mærkevarer møder mærkesager

Genbrugsmodeshow, hvor vi har skiftet mærkevarerne ud med mærkesager.
Vi er gået sammen med psykiatrien, kirkens korshær og bedsteforældrenes klimaaktion om at vise modeindustriens fordomme og blinde vinkler i et modeshow, hvor vi blender genbrug, aktivisme og kreative kræfter.
Vi bruger her modeshowsformatets troper og univers som ramme for dialog og iscenesættelse af modeindustriens for- og bagsider, såsom: forbrugsspild, fremmedgørelse, skam og outsiderpositioner – men også, hvordan man selv kan tage til genmæle og vende afmagt til handlekraft og autonomi.

Således er kollektionerne i modeshowet skiftet ud med mærkesager – og på lige fod med kreative genbrugskreationer vil fakta(sandwich)skilte med relevante budskaber gå catwalk oppe på scenen.
Konferentieren vil som stemme blive brugt som en form for overjeg og medfortæller og rundt om catwalken – i resten af biblioteket vil, der være byttemarked, og udstillinger – og vi håber også at kunne integrere Kirkens Korshærs nye forretningskoncept med redesignede genbrugsartikler.

Som modpol til brug-og-smid-væk-tankegangen vil Bedsteforældrene Klimaaktion være iklædt 100% genbrug og historier fra egne klædeskabe.

Psykiatrien vil udfordre på udtryk, konventioner og m. skæbnefortællinger og gå iklædt deres diagnoser (muligvis suppleret med mentale omklædningsrum).

Såfremt Bibliotekets egen syscene er blevet etableret på daværende tidspunkt, vil kreationer fra dette initiativ også indgå i modeshowet.

Date

13.10.2022
Expired!

Time

16:00 - 18:00

Location

Aalborg Hovedbibliotek
QR Code

Comments are closed